LTP:n kamerat valvovat Haarlan historiallisia seiniä

Arvokiinteistön turvaratkaisuissa myös estetiikka ratkaisee

Haarlan palatsin tietää jokainen tamperelainen. Jos ei nimenä, niin ainakin rakennuksena.

Se on se kaunis, vuonna 1924 rakennettu kiinteistö Hatanpään valtatien alussa, joka on toiminut rakennuttajansa, Rafael Haarlan kotina, monessa roolissa Tampereen kaupungin omistuksessa – ja nyt, Pentti Välkin sijoituskiinteistönä.

Välkin omistuksessa Haarlan palatsi on kokenut viimeisen kahden vuoden aikana täyden remontin. Uudistetun kiinteistön avajaisia pidettiin viime joulukuussa.

Kiinteistöön etsitään parhaillaan sopivia vuokralaisia.

Koska kyseessä on arvokiinteistö, arkkitehtuurista, estetiikasta ja turvallisuudesta on haluttu huolehtia viimeistä piirtoa myöten.

Lempäälän Turvapalvelu on tehnyt myös muihin kiinteistöihimme kameravalvontaa. Tilasimme siksi luotettavaksi kokemaltamme LTP:ltä Haarlaan valvontakamerajärjestelmän, jota voimme tarkkailla etänä. Toisin sanoen valvontakameroiden kuva välittyy suoraan kännykkääni, Välkki kertoo.

Luonnollisesti kiinteistön ulkoseiniin asennettavien kameroiden ei sopinut olla millaisia tahansa. Kosmeettiset tekijät tuli ottaa huomioon.

LTP maalasi toiveestamme valvontakamerat täysin kiinteistön seinien väriseksi, jotta ne ikään kuin maastoutuvat rakennuksen pintaan. Näin kauniin kiinteistön ulkonäkö ei kärsi, Välkki perustelee.


Seinän väriin sävytetty valvontakamera.

Pisteenä i:n päälle toteutettiin kiinteistön edustustiloihin ns. tunnelmakamera: koska tilassa ei ole ikkunaa Tammerkosken suuntaan, päätettiin maisema tuoda sisälle kameran avulla. Ulos asennettu kamera kuvaa nyt koskimaisemaa ja kadun vilinää reaaliaikaisesti sisätilan screenille.